Billedet på sidehoved
  • Filipskolen
  • Sohngaardsholmsvej 53, 9000 Aalborg
  • 98142100
  • filipskolen@filipskolen.dk

Avisen i undervisningen

I denne uge har der været avisuge for eleverne i 8. klasse på Filipskolen.

Nyhed billede
Der har været en meget koncentreret, lidt intenst, stressende og hyggelig stemning i klassen den sidste uge.

Inden vi startede med avisugen havde vi en opstartsprocess, den varede 2 uger og der startede vi med at lære noget om de forskellige ting, som hvordan det er at være journalister, fotografer, chefredaktør osv. Efter vi havde lært noget om det, fik vi et overemne “spor” og ud fra det lavede vi en brainstorm over Der kom mange gode bud, på hvad det kunne blive, men begge klasser blev enige om at vores overskrifter skulle være IT-kriminalitet og barndomsspor. Derefter skulle vi skrive en ansøgning om hvilken rolle vi ville have, og så fordelte Karin og Rubin så vidt muligt på dem vi havde ansøgt om. Da det blev avisugen skrev alle mindst en artikel, og når man så småt blev færdig den begyndte vi med vores roller. Man kunne blive Journalist, chefredaktør, fotograf, layouter, tegner, korrekturlæsere og redaktionssekretær. Det skal ende ud med at vi har en færdiglavet avis på 4 sider, som skal sendes ind til Nordjyske, hvor de skal bedømme den.

Hvad synes eleverne?
Der har været en blandet stemning i klassen her den sidste uge. Der har været en stor summen fra tasterne, og de mange ideer. Der er altid nogen der har noget i gang. Der er en rigtigt god arbejdsenergi og entusiasme omkring emnet.

Nogen synes at det har været hyggeligt, men andre synes også at det har været lidt kedeligt. Der har været blandede følelser om ugen, men de fleste synes at det har været dejligt at prøve noget anderledes, i stedet for at lave opgaver som læreren tildeler en, så prøve lidt selv. Det er godt med noget variation i undervisningen. “Jeg synes at det er meget godt, fordi at så laver man ikke det samme som man plejer i hverdagen. Det er ligesom at et break” siger Søren.

Amy & Anne

Besøgstæller

69783
Filipskolen er en dynamisk skole, som hele tiden forsøger at give den mest kvalificerede undervisning - en undervisning der giver eleverne gode faglige kundskaber på et niveau, som svarer til den enkelte elevs forudsætninger.
Skolen forbereder den enkelte elev til at leve i et samfund som det danske, med demokrati, frihed og folkestyre.
Desuden ønsker vi, i en kristen atmosfære, at tage hånd om den enkelte elev og positivt præge, styrke og bygge videre på de evner og anlæg, som eleven møder med på skolen
Ingen aktuelle aktiviteter i kalenderen
Ingen aktuelle opslag